U.S.GY.I. versenybeszámoló

U.S.GY.I.

versenybeszámoló

Október első vasárnapján hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Magyar Repülő Korong Szövetség az Ultimate Sorozat Győri Iskoláknak (U.S.GY.I.) elnevezésű versenyét. A négy fordulósra tervezett sorozat első állomásának az Olimpiai Sportpark adott otthont. S mivel az idei tanévben a Széchenyi Egyetem Sport- és rekreációszervezés szakos hallgatóinak tanrendjében már szerepel az Ultimate frizbi sportág, így a versenyen a másodévesek külön kategóriában vehettek részt.

 

Félszáz hallgatónk hat csapatot alkotott, és két csoportban mérte össze erejét a korosztályos válogatottak sorát felvonultató középiskolás csapatok ellen. Majd külön ágon folytatták a küzdelmet keresztjátékkal és helyosztókkal. A rendkívül jó hangulatú verseny meglepően magas színvonalat is hozott az egyetemisták körében, akik szeptember óta elméleti és gyakorlati órákon tanulják a sportágat.

 

Az egyetemi verseny végül a (Bereczky Franciska, Nagy Virág, Papp Zsófia, Szilágyi Petra, Pászli Patrick, Giczi Bence, Sebestyén László összetételű) „Kemény Mag” fantázianevű alakulat sikerét hozta . A dobogó második fokára az „Ámokfutók”, harmadik fokára a „Vakondok” állhattak. További helyezések: 4. „DTM Team”, 5–6. „Freezed Bees” és „Majomcsapda” holtversenyben.

 

A „frizbis” hallgatóink motiváltsága nyomán jó eséllyel a 2021. évi sportági NB I-be is nevezni fogjuk az egyetemi csapatot, melyhez a szemeszter végén toborzót is tervezünk azok számára, akik tantárgyként még nem tudták felvenni a sportágat.

 

A Sporttudományi Tanszék vezetője, Dr. Szakály Zsolt üdvözli Erdősi Zoltán, oktató kezdeményezését: „Örömünkre szolgál, hogy egy új sportágat is bemutathatunk hallgatóinknak, és ezzel együtt a versenysportban is megmutathatják tudásukat. Az elért eredményekhez gratulálunk, és köszönjük az oktató motivációs munkáját. További munkájukhoz, versenyeikhez sok sikert kívánunk!”


Záróvizsga jelentkezési időszak 2022. november 24. 06:00 - 2022. december 8. 23:59
Vizsgaidőszak kezdete 2022. december 12.
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2022. december 22. - 2023. február 5.